Toiminta

Kahvilassa on tunnelmaa

Walkers-kahviloiden toiminnan päätavoite on estää nuorten syrjäytymistä yhteiskunnasta tarjoamalla mahdollisuuden turvallisiin aikuiskontakteihin. Tätä ideaa Walkers toteuttaa ylläpitämällä kahvilatoimintaa nuorille perjantaisin. Ympäristönä kahvila on tunnelmallinen, turvallinen ja nuorten arvostama.

Kahvilaan tulevat nuoret ovat erilaisista kodeista, kouluista ja kulttuureista mutta he ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi Matinkylän "omia" nuoria. Kahvila on tarkoitettualle 18-vuotiaille. Vilkkaimpina iltoina kahvilassa käy satakin nuorta, normaalina iltoina vähemmän.

Pojat harjoittelevat breikkausta.

Matinkylän kahvilassa taustalla soi musiikkia, joskus radiosta ja joskus nuoret tuovat omaa musiikkiaan. Kahvilassa voi kahvittelun ohella rupatella, pelata pelejä, lukea tai vaikka katsoa televisiota.

Silloin tällöin monitoimitalon alakerrassa nuoret itse soittivat levyjään, ja alakerta toimi tuolloin tanssikellarina. Uusissa toimitiloissamme tämä ei tosin ole todennäköisesti mahdollista.

 

Talon tavat

Jotta kahvila pysyisi turvallisena paikkana sekä nuorille että myös wapareille,on kahvilassa tietyt säännöt, joita tulee noudattaa.

Kaikki toiminta kahvilassa tapahtuu wapareiden ehdoilla.

Kahvilaan tullessa kaikki tarkastetaan eli ratsataan, sillä kahvilaan ei saa tuoda omia juomia, pulloja, teräaseita yms.

Tupakointi sisätiloissa on kielletty. (Laki tupakoinnista yleisissä tiloissakin jo kieltää sen.)

Kahvilassa tulee käyttäytyä siististi - ei rähinöintiä eikä tilojen sotkemista. Jos kuitenkin sotkee, niin myös itse siivoaa. Jos ei itse pysty siivoamaan niin kaverit siivoavat.

Kahvilassa on runsaasti tuoleja, jotka ovat tarkoitettu istumista varten eli pöydillä istuminen ja niillä jalkojen lepuuttaminen on kielletty.

Emme soita taksia Walkersista.

Tuovi ja pöydän antimet.

Kannustusta

Nuoret ovat itse kokeneet kahvilan toimimisen hyvänä. Kommentteina toiminnasta ja sen jatkamisesta olemme saaneet seuraavanlaista: "Mitä me sitten tehtäisiin jos te lopettaisitte?","We love Walkers!", "Walkers rules!".

Myös yhteistyökumppanimme ovat olleet kannustamassa toiminnassamme. Kahvilan säännöllisiä vieraita ovatkin Saapas-ryhmän nuoret sekä Matinkylän lähipoliisi Kaitsu. Kaitsun mielipide Walkersista onkin, että kahvilassa tehdään sitä parasta nuorisotyötä.

etusivu | toiminta | historia | news | info | yhteistyö | kalenteri | linkit | tukijat | ota yhteys
(C) Copyright Matinkylän Nuorisokahvila ry. Katja Nikkinen 2001