Walkers Matinkylä since 1996

Matinkylän Walkersin historiaa

Matinkylän Huolto Oy järjesti keskustelutilaisuuden alueen asukkaille syksyllä 1995 aiheena "Mitä alueen viihtyvyyden parantamiseksi voitaisiin yhdessä tehdä". Siinä yhteydessä todettiin, ettei nuorisolle ollut riittäväti kokoontumispaikkoja. Nuorisoohjaajat järjestivät samana syksynä vanhempainillan, jossa osanottajia oli yli viisikymmentä henkeä. Kummassakin tilaisuudessa tuli esille mm. Walkers toiminta. Vanhempainillassa päätettiin ottaa yhteyttä Aseman Lapset Ry:n vetäjään Olavi Sydänmaanlakkaan. Muutamat aktiiviset, asiasta innostuneet henkilöt (8-10), ottivat talven 1995-1996 aikana selville monia perusasioita mm. yhdistystoiminnasta. He kävivät myös runsaasti keskusteluja esimerkiksi poliisin ja nuorisotyöntekijöiden kanssa. Vanhempien taholta saatiin paljon tukea ja kannustusta.

Tila-anomus jätettiin kaupungille kesällä ja niinpä toiminta pyörähti käyntiin Matinkylän kauniilla monitoimitalolla 4.10.1996. Keskeisistä henkilöistä keskeisin oli lastenhoitaja Sisko Ekblad, joka rauhallisella ja varmalla otteella luotsasi Walkersin alkutaipaletta kolmatta vuotta ja on edelleen mukana toiminnassa.

Siskokset Anne ja Sari käyvät kauppaa.

Waparit

Alkuinnostuksessa wapareita oli "kirjoilla" 56 henkeä. Muutamien iltojen jälkeen osa putosi pois mutta alusta asti mukana olleita aktiivijäseniä on edelleen kymmenkunta. Talven 1998-1999 aikana wapareita on ollut n. 40 mutta määrä ei tunnu aivan riittävältä, koska kahvila on jouduttu muutamia kertoja pitämään kiinni työvoiman vähyyden vuoksi. Uusia on saatu mukaan jonkin verran koko ajan ja heistä onneksi suurin osa on tullut jäädäkseeen. Koko ajan on kuitenkin tarkoitus kampanjoida mm. esitelehtisiä jakamalla uusien wapareiden saamiseksi. Toiminnassa mukana olevien ikähaitari on kaksikymppisistä yli viisikymppisiin.

Espoolaista yhteistyötä

Waparit tekevät mielellään yhteistyötä muiden tahojen kanssa nuorten hyväksi. Matinkyläläiset yhdistykset ja yksityiset ihmiset ovat jo vuosia järjestäneet Raittikarnevaalit yhteisen kylähengen luomiseksi. Tapahtuma pidetään Matinraitilla (kävelykatu puiston kupeella); on torvisoittoa, tanssia, kirppis, nuorisobändi, yhdistysten telttoja, makkaranpaistoa ja raitin päässä Walkersin pitämä kahvio. Toinen tapahtuma on teatteriskabat. Monitoimitalolla pidettävä Espoon harrastelijateattereiden kilpailu kerää salin täyteen väkeä. Walkerslaiset ovat myyneet lippuja, saaneet lipputulot lahjoituksena toimintansa pyörittämiseen ja pitäneet auki kahvilaa ko. iltapäivänä. Kivenlahdessa pidettyihin Garage-partyihin on osallistunut vapaaehtoisia myös Matinkylän Walkersista. Samoin olemme olleet mukana uudenvuoden ja vapun operaatioissa.

Tukijat

Walkers-toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta, eikä sen tarkoitus ole tuottaa taloudellista voittoa. Koska varoja tarvitaan mm. vapaaehtoistyöntekijöiden koulutukseen ja tiedottamiseen ovat tavara- ja rahalahjoitukset olleet kovin tervetulleita. Tuki on tullut lähinnä paikallisilta yrityksiltä, kaupungilta, seurakunnalta sekä yksityisiltä kannatusjäseniltä.

TARJA MÄKINEN

etusivu | toiminta | historia | news | info | yhteistyö | kalenteri | linkit | tukijat | ota yhteys
(C) Copyright Matinkylän Nuorisokahvila ry. Katja Nikkinen 2001