StuKvaario  - Laitteet

[StuKvaario] [Kalat] [Kasvit] [Laitteet] [Hoito] [Galleria] [Muutto]

StuKvaario on kaupan!

Perheemme asui kolme vuotta Unkarissa ja akvaario on ollut wanhassa asunnossamme, Helsingin Pohjois-Haagassa, sukulaisen hoidossa. Muuttaessamme takaisin Suomeen huomasimme, että valitettavasti StuKvaario ei mahdu uuteen asuntoomme.

Tankki on nyt siis kokonaisuutena myynnissä. Kalasto ei tällä hetkellä vastaa tarkasti näiden sivujen listaa, rapua ei ole mutta muuten lajivalikoima on sama. Kasveja on runsaasti ja kaikki laitteet toimivat, alakaapissa on lisäksi runsaasti kaikenlaista alkaen kalahaaveista aina vintillä oleviin ämpäripatteristoihin (ks. muutto). Tämän lisäksi olemme hommanneet ruokinta-automaatin.

Akvaarion mitat: Tankin leveys 52cm, pituus 150cm ja korkeus 57cm, alustakaapin korkeus 50 cm josta jalat 10cm. Koko komeus mahtuu lamppuineen alle 120cm korkeuteen.

StuKvaario myydään realistisen tarjouksen mukaan, kyselyt ja tarjoukset: Santtu Ahonen +358-40-8031045.

1 joulukuuta 2004

    Koko tankki sivulta, ilman alakaappia
  • Tankki: Meillä on 470 litrainen tankki tilanjakajana keskellä olohuonetta. Tankissa on 12 mm lasit, paksusti molemmilta puolilta silikonilla vedetyt saumat ja alumiinilistat kulmissa.

  • Valot: Kolme 120 cm loisteputkea kahdessa eri valaisimessa. Kaksi putkea ovat erikoiskirkkaita päivänvaloputkia (Penn-Plax, FUT-40, Ultra Tri-Lux), yksi on punasävyinen kasviputki (Sylvania Aquastar, F36W / 17A, 10000 K). Valojen kotelo ja heijastipinnat ovat koko tankin pituisia (150 cm), valoa riittää hienosti joka paikkaan.

    Ajastin: Valot tarvitsevat myös ajastimen jotta 'päivän pituus' kasveille ja kaloille olisi vakio. Samaan ajastimeen voi kytkeä esim hiilidioksidin levittimen (hiilidioksidia ei kannata levittää yöllä) ja vaikka ylimääräisen kiertovesipumpun jos sellaisen omistaa.

  • Suodatin: EHEIM 2110 ulkosuodatin. Todella hiljainen ja toistaiseksi varmatoiminen suodatin. Helppo puhdistaa ja hoitaa. Akvaariosta vesi valuu imuputkea pitkin suodattimen pohjalle, suodatinkotelossa on kolme "laatikkoa" (koko noin 20x20x7 cm) joiden läpi vesi virtaa ennen itse pumppua ja paluuta akvaarioon.

    Suodatinmateriaalit: Alimmassa laatikossa on keramiikkaa, seuraavassa laatikossa aktiivihiiltä ja vanua, ylimmäisessä laatikossa vanua.

    Hiilidioksidilaskin Hiilidioksidireaktori Hiilidioksidilevitin

  • Hiilidioksidinlevitin: Kasvien viihtyvyyden kannalta hiilidioksidinlevitin on välttämätön apuväline. Tein epoksiputkesta (pituus 25 cm, halkaisija 6 cm, Etolasta yhteensä 25 mk) läpivirtauslevittimen. Levitin on täytetty keramiikalla pita-alan kasvattamiseksi. Pötkylä on akvaariossa sisällä, pohjassa on reikä, josta vesi valuu 'ulos' ja hiilidioksidi laitetaan sisään, yläpäähän tulee pieni ohivirtausletku suodattimen ulostulosta. Kaasulaskin on tehty reaktorin ja levittimen välisen letkun varteen kotiviinipöntön kuplalaskimesta ja itse hiilidioksidireaktorina toimii vesi-sokeri-hiiva-seos neljän litran lasikannussa. Katso kaavakuva konstruktiosta.

  • Lämmitin: Toistaiseksi 20 W lämmitin lojuu akvaarion alla pahvilaatikossa, ongelma on ollut pikemminkin jäähdyttäminen kuin lämmittäminen...

  • Lämpömittarit: Lämpömittari tai kaksi on oleellinen laite akvaarion tilan seurantaan. Minulla on kaksi, upotettava, pieni akvaarion sisäpuolella oleva elohopeamittari alakulmassa piilossa ja liimattava liuskemittari yläkulmassa. 'Se jolla on yksi mittari tietää lämpötilan, se jolla on useita on epävarma...'

    Lähikuva alakaapista

  • Jalka: Kuusijalkainen 24 mm alumiiniputkirunko muovikulmilla. Siis se ihan tavallinen alusta. Alustaan teimme alakaapin ostamalla Etolasta valkoista muovikiskoa ja Puukeskuksesta valmiiksi oikeisiin mittoihin sahatut valkoiset ovenpalaset. Kaapista tuli halpa (alle 300,-) ja vieläpä ihan tyylikäs.

  • Hiekka: Laitoin hiekan tänne laitteeksi koska hiekka on oleellinen osa akvaarion tasapainon säilyttämisessä. Tankissamme on 60 litraa pelkkää hiekkaa. Kuullostaa kamalalta määrältä mutta hiekassa elää melkoinen joukko bakteereita ja muita sellaisia mönniäisiä, joita ilman ympäristö ei toimi.

    Tietysti hiekka tarjoaa myös hyvän kiinnitysalustan kasveille ja se antaa pytylle 'luonnollisen ilmeen'. Monet kalat tarvitsevat "lattian" viihtyäkseen ja pohjan jota tonkia.

  • Puhdistus- ja hoitovälineet: Tiedot ja listat löydät hoito -sivulta.

Sivu päivitetty 20. syyskuuta 1998
EMAIL: stu@compart.fi
URL: http://www.compart.fi/stu/Akvaario/laitteet.html

This page is only in Finnish, click this text to return to the StuHome page