StuKvaario - Kasvit

[StuKvaario] [Kalat] [Kasvit] [Laitteet] [Hoito] [Galleria] [Muutto]

StuKvaario on kaupan!

Perheemme asui kolme vuotta Unkarissa ja akvaario on ollut wanhassa asunnossamme, Helsingin Pohjois-Haagassa, sukulaisen hoidossa. Muuttaessamme takaisin Suomeen huomasimme, että valitettavasti StuKvaario ei mahdu uuteen asuntoomme.

Tankki on nyt siis kokonaisuutena myynnissä. Kalasto ei tällä hetkellä vastaa tarkasti näiden sivujen listaa, rapua ei ole mutta muuten lajivalikoima on sama. Kasveja on runsaasti ja kaikki laitteet toimivat, alakaapissa on lisäksi runsaasti kaikenlaista alkaen kalahaaveista aina vintillä oleviin ämpäripatteristoihin (ks. muutto). Tämän lisäksi olemme hommanneet ruokinta-automaatin.

Akvaarion mitat: Tankin leveys 52cm, pituus 150cm ja korkeus 57cm, alustakaapin korkeus 50 cm josta jalat 10cm. Koko komeus mahtuu lamppuineen alle 120cm korkeuteen.

StuKvaario myydään realistisen tarjouksen mukaan, kyselyt ja tarjoukset: Santtu Ahonen +358-40-8031045.

1 joulukuuta 2004

Tankkimme kasvit:

  Pytty nuorena, etuviistosta
 • Jättiläisvallisneria: Tankin päädyssä kasvavat pitkät (ja rumat) lierot ovat vallisnerioita. Vallisneria tuntuu veden ja valon määrän suhteen aralta (?), kasvi ei toistaiseksi ole meillä juuri menestynyt. Kuvan vallisneriapöheikkö on saatu kaverilta ja lähikuukausina nähdään, kuinka sen käy. Kasvin lehdet ovat päistään yleensä "kuluneita", leväisiä, reikäisiä ja jopa mädän näköisiä. Vallisneria leviää maavarren avulla.

 • Vesitähdikki: Todella kaunis jäykkäruokoinen kasvi (Intiasta?) joka kasvaa ja viihtyy hyvin myös tankin pinnan yläpuolella. Harmillisen hidaskasvuinen. Alaosan juurruttua rungon voi katkaista niin, että siihen jää joku elinvoimainen haara ja istuttaa uudelleen. Kasvi aloittaa tiheän lehden puskemisen katkaisukohdasta.

 • Vedensuosikki: Kuvassa vaaleanvihreä "tilli" on Aasialaista vedensuosikkia. Todella nopeakasvuinen ja helppo kasvi. Valitettavasti roskaa noilla "tillinpalasilla" pintavettä. Kasvin varren voi katkaista ja yläosan istuttaa uudelleen. Kasvi haarautuu usein katkaisukohdasta.

  Kuva tankin päädystä

 • Rusolehti: Kuvassa ruskehtava pitkä köynnösmainen kasvi. Kasvaa myös nopeasti ja tuntuu viihtyvän "kaikissa" vesioloissa. Kasvin varren voi katkaista ja yläosan istuttaa uudelleen. Kasvi haarautuu usein katkaisukohdasta.

 • Melalehti: Matala, tumma hämärien paikkojen kasvi. Meillä oli joku aika sitten melehtirutto joka "söi" lähes kaikki melalehdet. Nyt kasvit voivat kuitenkin mainiosti. Kasvi leviää maavarsien avulla.

  Iso kuva koko akvaariosta

 • Jättiläismiekkakasvi: Saimme tämän Etelä-Amerikkalaisen suokasvin kaveriltamme todellisena jättinä noin vuosi sitten, meillä kasvi on kutistunut pienen miekkakasvin kokoiseksi. Johtuneeko kovasta kilpailusta kasvien kesken vai mistä? Miekkakasvit leviävät maavarsien avulla.

 • Jotain muita matalia pohjajuttuja: Näiden nimiä en tiedä/muista mutta mitä siitä, ne ovat nättejä. Kuvista voit päätellä itse tarkempia lajimäärityksiä.

Muut somisteet:

  Kookospähkinäluola
 • Juurakko: Monnien ja muiden piileskelijöiden ehdoton lempimesta on tumman juurakon kätköissä. Juurakot tuppaavat painamaan veden tasapainoa happamampaan ja pehmeämpään suuntaan. Tätä voi tietysti yrittää korjata kalkkirouheella suodattimessa ja/tai mieluummin tiheämmällä veden vaihdolla. Joka tapauksessa kaunis ja monimuotoinen juurakko on mielenkiintoinen jo melkein ilman kaloja.

 • Kivet: Kallioilta ja rannolta kerättyjä ja huolellisesti pestyjä kotimaisia graniittikiviä jotka muodostavat luolia ja pengerryksiä. Tuovat eloa muuten tasaiseen pohjaan ja monet kalat suorastaan vaativat kunnon kiviluolia. Pengerrykseistä saatikka kasvien alueiden rajaamisesta ei tule mitään ilman kunnon pohjakiviä.


Sivu päivitetty 20. syyskuuta 1998
EMAIL: stu@compart.fi
URL: http://www.compart.fi/~stu/Akvaario/kasvit.html

This page is only in Finnish, click this text to return to the StuHome page